Reiki Healingens Historia

Grundaren av Reiki var Dr Mikao Usui, även känd som “Usui Sensei” i Japan. Dr Mikao Usui föddes 1865. Han var huvudansvarig för Doshisha University i Kyoto, Japan. Han var också en kristen predikant och missionär.
En dag frågade en av hans elever om han kunde duplicera läkning genom att lägga på händer som beskrivs i bibeln, gjord av Kristus.

Denna fråga gjorde att Dr Mikao Usui fattade beslutet att avgå från sin position vid universitetet och bestämde sig för att resa till Förenta staterna för att ta emot ytterligare kristen träning vid University of Chicago i hopp om att lära sig den helande färdighet som beskrivs i Bibeln.

Han studerade vid universitetet i Chicago i 7 år och upptäckte att de amerikanska kristna inte hade någon aning om Kristi Healing heller.
Det leder honom att fortsätta att studera andra filosofier och religioner, inklusive hinduism, zoroastrianism och buddhism. Han läste en buddistiskt text om Buddha-läkning som handlade om att lägga på händer så vi återvände till Japan för att se om buddhisterna kunde lära honom helandet genom att lägga på händerna.

Han studerade några år på det japanska zen buddhistiska templet i Kyoto, där han blev en väldigt bra vän till den vise huvudmunken, som blev hans mentor. Dr Usui hittade inte sitt svar här heller, så han åkte vidare och studerade i Kina med de kinesiska buddhisterna för att få veta att de inte heller visste något.

Men han fann en ledtråd, han insåg att många av den ursprungliga buddhistiska texten skrevs i sanskrit, det forntida språket i Indien, så han bestämde sig för att lära sig sanskrit så att han kunde läsa och förstå alla buddhistiska texter.

Efter många studier hittade han en inskription i sanskrit som förklarade hur man gjorde handläggningen, men inskriften innehöll inte instruktioner om hur man aktiverar energin.

Dr Usui var inspirerad att återvända till Zen-templet i Kyoto och prata med sin mentor, seniormonken, om hur man aktiverar energin.

De två bestämde att Dr Usui skulle meditera för att hitta svaret, så han gick till berget utanför kyoto i 21 dagar för meditation. På den sista dagen av meditation hade han en spektakulär epiphany-upplevelse under vilken han visades hur man aktiverar energin och att ge Reiki’s gåva, läkning genom att lägga på händerna.

Han kom sedan ner från bergen och utförde mirakulösa helande. Efter samråd med sin mentor gick han senare ut i världen och lärde sig Reiki och gick ut på presenten.

Dr. Usui dog 1926, han lärde omkring 2000 personer Reiki och 16 som Reiki-lärare. En av dessa lärare var Hayasi.

Reiki kom till Norden runt 1980.

”GOKAI”
I Just for today, I will not be angry
II Just for today, I will not worry
III Just for today, I will be grateful
IV Just for today, I will do my work honestly
V Just for today, I will be kind to every living thing.