Sneak Peak – Living Flowy – Inredning & Design

När man pratar om balans i inredning kommer man ofta in på begreppet Yin & Yang. Ying och Yang är ett centralt begrepp i den kinesiska filosofin och symboliserar ytterligheter och universums urkrafter. Yin & Yang är varandras motsatser och tillsammans är de i balans. Yin är den feminina och passiva kraften och Yang är den manliga och aktiva kraften. För att skapa ett harmoniskt flöde med så höga energier som möjligt behöver man hela tiden balansera dessa krafter så de lyfter varandra.

Det är det som är så vackert med inredning att det finns ingen logisk förklaring på hur man ska inreda utan allt ligger i känslan och för att nå känslan finns det vissa förhållningssätt och vägledningar som grundar sig i färgerna, formerna, materialen och placeringarna.

Ett av mina absoluta favorit hotell är Steam Hotell, deras inredning och atmosfär är så välbalanserad och harmonisk så man kan inte annat än att må fantastiskt bra där. Att befinna sig på platser som är välbalanserade och varma ökar din egna balans inom dig, du kan känna hur du mår bra av att vara där.

För att komma till skapandet av hur du aktivt jobbar med dessa redskap är att först behöver du ha kännedom om att allt sänder ut en energi. Det är delvis den här energin vi känner när vi går in i ett rum, ett hem eller en offentlig plats. Så genom inredning och design skapar vi en energi & en känsla, Så första frågan vi behöver ställa oss är vad är det för känsla vi vill skapa, när vi vet det då kan vi börja jobba med att ta fram energin genom inredningen.

Energin kallas för ”Chi”, det är alltså det osynliga flödet som genomsyrar hela ditt hem och denna energi påverkas av en mängd olika aspekter. Visualisera hur ”Chi” är som en bäck, den har ett konstant flöde och rör sig i harmoni men skulle det komma en stock i bäcken så stoppar det upp det lugna och harmoniska flödet och vattnet pushas ut på sidorna och i andra riktningar. Det blir en blockering av det naturliga flödet som skapar en dysfunktionalitet, det samma gäller energiflödet ”Chi” så för att ha det optimala flödet behöver man rena energin så inga ”blockeringar” sätter sig och stoppar upp.

Så här håller du energi flödet ”Chi” rent (kortfattat)

Städa regelbundet
Tänd en rökelse och gå klockvis genom rummet, håll gärna upp rökelsen i hörnen för det är vanliga ställen där det fastnar energi.
Gröna växter renar och drar till sig energi
Ställ dit en fin bukett liljor, ett bra val då de symboliserar renhet
Kristaller är superfint att använda om man vill öka en viss energi, Välj en kristall som tilltalar dig

Alla händelser som har skett i rummet sätter sig i energiflödet så låt säga att det har varit mycket bråk, tvister och dispyter i vardagsrummet så sitter den hårda energin kvar och påverkar din känsla i rummet. Det kan även sitta kvar energier från tidigare ägare och händelser. Detta är något som man känner genom ett obehag, man kan få rysningar när man går in i ett sånt rum och ibland ger det en bara en känsla av otrygghet och olustig. Beroende på hur hårt dessa energier sitter så kan man börja med att testa med att rena flödet enligt ovan om det fortfarande sitter kvar så kan man kontakta en Reiki Healer som kommer och renar energin. En Reiki Healer jobbar med att fria energier från blockeringar och öka flödet med ljus & kärlek. Reiki Healing är en 6th dimesionell kraft och healern fungerar som en kanal för det rena och gudomliga energin och ljuset. En healer är oftast väldigt högt uppkopplad och kan känna in ”Chi” väldigt väl och lyfta det.
Reiki Healing är en healing metod som börjar bli mer och mer vanlig och populär inom inredning & design.